Tulised krevetid

1106-krevetki-v-slivochnom-souse-_1290081050_0-590x300(kogused vastavad neljale portsjonile)

12 koorikuga hiidkrevetti

2 spl oliiviõli

2-3 spl võid

2 purustatud küüslauguküünt

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 spl paprikapulbrit

1/2 tl jahvatatud ingverit

1/2 tl Cayennei pipart

Sidrunisektoreid ja värsket koriandrit kaunistuseks

Võta krevettidel pead otsast, eemalda koorikud koos jalgade ja sabaga. Tee terava noaga piki selga sisselõige ja eemalda must seljaveen.

Kuumuta oliiviõli ja või pannil. Kui või hakkab särisema, lisa küüslauk ja prae umbes 30 sekundit. Lisa köömned, ingver, paprikapulber ja Cayennei pipar. Prae pidevalt segades mõni sekund ja lisa krevetid. Prae kõrgel kuumusel 2-3 minutit, kuni koorikloomad muutuvad roosaks, sega sageli.

Tõsta krevetid neljale soojendatud taldrikule, vala üle või ning tulise maitseaineseguga, kaunista sidrunisektorite ja koriandriga, serveeri kohe.

-Ravitoitude kokaraamatust