Šokolaadifrapee

Pilt: Internet

Pilt: Internet

(kogused vastavad neljale portsjonile)

3 dl vett

50 g kakaopulbrit (suhkruta)

400 g heledat pruuni suhkrut

1 vanillikaun

1 kg purustatud jääd

2 laimi

Aja suhkur, vanillikaun ja 3 dl vett keskmisel tulel keema, keera kuumus väiksemaks ja keeda 5 minutit. Sõelu kakaopulber väiksesse kaussi. Tõsta siirup tulelt ja lisa seda kakaole nii palju, et saaksid kakaopulbri hõõruda ühtlaseks pastaks. Seejärel vala vähehaaval peale ülejäänud siirup. Sega hoolikalt. Hoia vanillikauna siirupis ja lase joogil külmikus jahtuda. Kui siirup on täiesti jahtunud, kurna see läbi. Täida neli kõrget klaasi purustatud jääga. Vala sellele siirup ja pigista igasse klaasi poole laimi mahl. Serveeri kohe.

-Ravitoitude kokaraamatust