Šokolaadi-pähkliküpsised

chocobiscot(kogused vastavad 10-12 portsjonile)

300g nisujahu

200g tumedat šokolaadi

90g sarapuupähkleid

200g peensuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

250g võid

100g fariinisuhkrut

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

1 tl värskelt pressitud apelsinimahla

Soola maitsestamiseks

Kuumuta ahi temperatuuril 190C. Kata kolm ahjuplaati küpsetuspaberiga. Laota ühele plaadile puhastatud pähklid ja rösti 7 min. või kuni pähklid muutuvad kuldseks. Lase neil täielikult jahtuda, seejärel tõsta köögikombaini või blenderisse, lisa 100 g peensuhkrut ja jahvata jämedalt.

Sõelu keskmise suurusega kaussi jahu, küpsetuspulber ja näputäis soola. Klopi suures kausis mikseriga vahule toasoe või, ülejäänud peensuhkur ja pruun suhkur. Lisa edasi vahustades munad ja vanillisuhkur. Raputa vähehaaval hulka kuivained ja lisa pehme taina valmistamiseks piisavalt apelsinimahla.

Puista sisse ka jämedalt hakitud šokolaad ja pähklid. Tõsta ettevalmistatuid ahjuplaatidele teelusikaga tainapätsikesed. Jäta 2,5 cm suurused vahed. Küpseta ühe plaaditäie kaupa 10-12 min. või kuni küpsised on kuldsed. lase neil plaadil mõni minut jahtuda, seejärel tõsta jahutusrestile ja lase täielikult jahtuda.

-Ravitoitude kokaraamatust