Kimchi-Korea toit külmetuse vastu

(kogused vastavad kümnele portsjonile)

kimchi

1 suur hiina kapsas

4 liitrit vett

100g jämesoola

1 peenestatud küüslauk

Jupike peenestatud ingverit

60 ml kalakastet

1 riivitud valge redis

1 keskmine kimp jämedalt hakitud rohelist sibulat

1 tl mett või suhkrut

Tšillipulbrit maitse järgi

Lõika kapsas pikuti pooleks ja kumbki kapsapool omakorda kolmeks osaks (eemalda kõva varreosa). Lahusta jämesool vees ning uputa kapsas selesse, hoia kapsast soolvees 2 tundi. Sega ülejäänud koostisained suures kausis. Nõruta kapsas, loputa see üle ja pigista kuivaks. Sega kapsas teiste koostisainetega.

Pane kimchi suurde puhtasse klaaspurki, kata tihedalt kinni ja lase 1-2 päeva jahedas seista.

Kui kimchi kergelt mullitab, on ta tarvitamiseks valmis. Valmistatud kogus tuleks ära süüa kolme nädala jooksul, muidu võib see liigselt hapenduda. Seni võib säilitada külmkapis. Lauale andmisel võib kimchi üle puistata röstitud seesamiseemnetega.

-Ravitoitude kokaraamat