Chakchouka

(kogused vastavad neljale portsjonile)
chakchouka

3 spl oliiviõli

1 õhukeselt viilutatud talisibul

4 viilutatud paprikat

4-5 kooritud ja hakitud tomatit

2,4 dl püreestatud konservtomateid või tomatimahla

1,5 spl hakitud peterselli

1 tl paprikapulbrit

4 muna

3 spl 10%-list koort või täispiima ja rõõsa koore segu

Veidi sidrunimahla

Soola ja jahvatatud musta pipart maitsestamiseks.

Prae paprikaviile madalal kuumusel 10 min. ja aeg-ajalt segades, kuni paprika on veidi pehmenenud. Lisa nii hakitud kui püreestatud tomatid, 1 spl peterselli, soovi korral paprikapulbrit ning maitsesta soola ja pipraga, sega hästi läbi. Keeda madalal kuumusel veel 10 minutit, kuni paprika on pehme. Kontrolli maitset, soovi korral anna sidrunimahlaga teravust juurde.

Tõsta segu nelja kuumakindlasse savist nõusse. Tee keskele auk, löö igasse auku muna. Vala munakollasele veidi koort, soovi korral riputa üle vähese musta pipra või paprikapulbriga. Küpseta ahjus keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, kuni munavalge on kalgendunud.

-Ravitoitude kokaraamat